9431HE
WESTERBORK
tel. 0593-331261

Door: Peter van Lobberegt

Hollandia liet toe dat VKW een punt pakte, als je de eerste helft bekeek was Hollandia oppermachtig tegen de rode lantaarndrager. In de 28e minuut was het de plaag van de VKW-verdediging Stezo Knott die een afgeslagen bal snoeihard achter de VKW-doelman Martijn Mulder schoot. VKW kwam op enkele speldenprikjes na niet in het spel voor. Hollandia kreeg ondanks de gecreëerde kansen niet de bal in het VKW-doel en werd de rust met een magere 0-1bereikt.

De tweede helft begon met een omzetting, Bart Spil werd een linie naar achter geschoven. Hollandia bleef gevaarlijk voor het VKW-doel maar het slaagde er niet in om de score uit te breiden. Door het uitblijven van een goal werd het spel van Hollandia slordig en werden er fouten gemaakt. Een van die fouten werd in 55e minuut gemaakt door de overigens uitstekend spelende Omar Nait Aicha gemaakt. De tackle van hem was voor scheidsrechter Weghorst voldoende voor een strafschop. De toegekende strafschop werd feilloos door de nummer 10 Anjo Willems achter Dirk Bakker geschoten.
VKW putte door deze gelijkmaker enige moed, maar had echter niet de macht om Hollandia in gevaar te brengen. Het enige gevaar van VWK was voor de toeschouwers om de ballen te ontwijken die keihard over de zijlijnen werden geschoten.
Hollandia had vanmiddag de kans om zich veilig te spelen maar moest vanmiddag twee punten laten liggen in Westerbork.

Volgende week ontvangt Hollandia Purmersteijn in het Julianapark, deze wedstrijd bestempeld als een Noord-Hollandse derby begint om 14:00 uur.

Hollandia: Dirk Bakker, Romeo Fecunda, Enes Kar (58e Dennis Jansen), Sem Biezen,  Stezo Knott, Daniël Meijers (78e Dirk de Jong), Michael Lanting, Omar Nait Aich, Bart Spil en Mouad Ben Chekh (87e Denzel Inyamah).