Clubnieuws

Grote clubactie Hollandia

8 september 21:30  H.V.V. Hollandia gaat verantwoord loten verkopen met de Grote Clubactie 2021 HET DOEL Het aanschaffen van een mobiel camerasysteem voor video-analyse. (kosten ongeveer 4000 euro) meer »

In memoriam Toon te Paske 1933-2021

23 oktober 22:00  In memoriam Toon te Paske 1933-2021 Het gezin van Amsterdammer Toon te Paske hoorde tot de ‘overlopers’ eind jaren zestig in Hoorn kwamen wonen. De ex-DWS-er vond er dankzij zijn kinderen Eric en Ron onderdak bij Hollandia. Toon wijdde zijn krachten aan de jeugd en zag Eric naast Hollandia belanden in Alkmaar bij AZ ’67 en als prof in Zwitserland tussen de bergen (Chur). Ron haalde verdienstelijk Hollandia 1. En de activiteiten van zijn zoons werden nadrukkelijk gevolgd door hun vader. Toen Toon uit het arbeidsproces stapte, bleek er een heleboel te zijn bij Hollandia. En naast handen uit de mouwen binnen de werkersploeg (metaalwerk) viel er volop te genieten in het Julianapark. Als supporter maakt hij deel uit van de vaste groep mannen (in de buurt van het huidige scorebord) die Hollandia door dik en dun steunde. Op Toon te Paske kon tot op gevorderde leeftijd een beroep worden gedaan. Reclameborden (op respectabele hoogten) waren/werden zijn specialiteit. We stonden wel eens te kijken waartoe Toon dan toch nog met hoge snelheid zijn niet ongevaarlijke klussen uitvoerde. Maar desondanks kwam het ervan en stond ‘het’ er bij zijn club prachtig bij. Maar op een bepaald moment werden de werkzaamheden te zwaar en te veel. En Toon deed een stap terug en was het afgelopen met de daadwerkelijke actie. Toon raakte in de lappenmand en er kwam het moment waarop het ook voor hem ‘goed was’. En op donderdag 21 oktober diende de familie (vader, schoonvader en opa) afscheid te namen van de man met de zo eigen (Amsterdamse; niets mis mee) humor. Hollandia mag de man die zoveel arbeid deed heel dankbaar zijn. Antoon Johan te Paske (88 jaar) moge rusten in vrede. Willem Vingerhoed

In memoriam Ank de Flart-Bosma 1936-2021

22 oktober 6:00  In het in de jaren 50, 60 en 70 verschijnende en veel gelezen clubblad van Hollandia kwam ook de rubriek Uit de Rood-Witte familiekring voor. En van die familie (o wat is er inmiddels veel veranderd..) maakt de familie De Flart nadrukkelijk deel uit. Echte Havenkwartierders/Horinezen zeer betrokken bij hun club. Voor Ank de Flart, de partner van Jaap de Flart, gold dat nadrukkelijk. Bij/met Jaap was er het spelletje. Lange tijd in de selectie en daarna als pure liefhebbers bij veteranen, Hollandianen op leeftijd op zondag (diverse illustere teams) en daarna op zaterdag. Ook wel in illustere teams. meer »

Onterechte strafschop beslissend in Oss.

17 oktober 20:45  Vanmiddag op sportpark de Rusheuvel in Oss moest Hollandia het opnemen tegen de nummer twee van de derde divisie OSS’20. Een onterecht gegeven strafschop voor OSS’20 en een weggewuifde strafschop voor Hollandia kenmerkte het decor en het verloop van de wedstrijd. meer »

Hollandia Groene Ster 3-0

10 oktober 19:15  Hollandia verrast supporters met een goede wedstrijd tegen Groene Ster, vooral de eerste helft was het Hollandia die heerste op het prachtige veld in het Julianapark. De selectie van Groene Stern moest vandaag vroeg uit de veren, om 08:30 uur namen de mannen van Maurice Verbunt de bus naar het Julianapark. Hollandia dat de weg omhoog wist te vinden na de overwinning op DEM vorige week kon beschikken over Joey Wiese, waartegen zijn straf van vijf wedstrijden beroep was aangetekend zodat hij deze wedstrijd kon spelen. Na de Corona tijd was er eindelijk weer een pupil beschikbaar, Sylvano Karsten van Hollandia JO11-1 schoot de bal na een schaar onberispelijk in de rechterhoek achter Mark Voss.meer »

Hollandia J014-2 knokt zich naar een 4-1 overwinning.

9 oktober 20:00  Zaterdag 9 oktober behaalde Hollandia JO14-2 een belangrijke overwinning op SVW 27 J014-1. De spelers van Trainer/coach Ramon van der Pal en zijn assistenten Rob Tol en Gijs Meijer bezetten met het talentvolle team een tweede plaats op de ranglijst van de Hoofdklasse B. Hollandia 014-2 viert op de foto de 2-0, gemaakt door Tijme Bakker. Hollandia: Joost, Sem, Jesper. Mees, Naut, Thijs, Guilliendro, Jim, Dodi, Sem, Eva (aanvoerster), Levi, Thijme, Jhendley en Thieme. De wedstrijd werd uitstekend geleid door Gijs Meijer en Rob Tol (Hollandia) en Lucas Versluis (SVW ‘27) Volgende week 16 oktober is FC Purmerend JO14-1 de nummer één de volgende tegenstander van Hollandia J014-2 die op de tweede plaats staan in de Hoofdklasse B. Deze wedstrijd begint om 10:30 uur in het Sportpark Weidevenne, Savannestraat 51, 1448WB Purmerend. meer »

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!