27 oktober 2019 14:00

de Heer D. de Vries

Onbekend

Door: Peter van Lobberegt

Vanmiddag in het Julianapark verloor Hollandia van het Haagse HBS toch wel verdiend. Het werd echter dwars gezeten door de warrig fluitende scheidsrechter D. de Vries. Niet alleen Hollandia maar ook HBS ontkwam daar niet aan zodat de eindstand 0-1 terecht was.

De eerste helft was er een met enkele kansen over en weer waarbij de schoten op het doel van Mukthar Suleiman in het oog vielen, dat deze alle recht op doelman Timon Fikkert waren. HBS kwam uit het niets in de 40e minuut op een 0-1 voorsprong door een afstandsschot van Can Memissoglu.

De tweede helft begon Hollandia op jacht naar de gelijkmaker, maar met slordig en gehaast spel kon Hollandia geen potten breken tegen de vooral fysiek sterke Haagenaars. Hollandia werd in deze fase nog gered door de lat en de paal voor een verdere achterstand. Het inbrengen van de snelle Joost Ruttenberg en de lengte van Erwin Mol kon het zich enig gevaar schiepen voor het HBS doel. De bal ging echter niet over doellijn en werd HBS geholpen door de scheidsrechter die een glaszuivere strafschop wegwuifde toen Joost Ruttenberg werd gevloerd door HBS doelman Timon Kikkert.

Volgende week speelt Hollandia tegen VOC uit Rotterdam deze wedstrijd begint om 14:00 uur op sportpark VOC, Hazelaarweg 7, 3053 PM Rotterdam.