Hollandia knokt zich naar een overwinning in Purmerend.

Scheidsrechter

De heer R. Schut

Accommodatie

Onbekend

Hollandia begon de wedstrijd goed en zette de eerste 20 minuten Purmersteijn onder druk. Na een klein kwartier spelen kwam de doorgebroken Kevin Giele in het Purmerends strafschop gebied, waarbij hij tegen de grond werd gelopen. De meningen waren verdeeld, wel of geen strafschop, scheidsrechter Schul was echter resoluut, “strafschop”. Sven Deen gaf doelman Richard de Groot geen schijn van kans en bracht de 0-1 op het scorebord. Hollandia bleef nog kansjes creëren, maar moest ook toezien dat Purmersteijn getergd na de strafschop jacht ging maken op de gelijkmaker. Hollandia bleef onderdruk goed voetballen en verdedigde met combinaties uit. Het lukte Purmersteijn niet om voor de thee de hechte Hollandia verdediging te passeren.

De tweede helft een jagend Purmersteijn en een onverzettelijk Hollandia dat gezien de geboden ruimte achter de Purmersteijn verdediging, zich met snelle uitvallen gevaarlijk voor het doel van Purmersteijn begaf. Door het uitblijven van de gelijkmaker werd de sfeer wat grimmiger, scheidsrechter Schul hield het in de hand maar had daar wel zes gele prenten voor nodig.

Een trotse Hollandia staf gaf na afloop het gehele team een terecht compliment voor de onverzettelijkheid en strijdlust

Hollandia: Nick van Santen – Thomas de Jong – Nick de Wit – Bart Groot – Daan Buurman – Sven Deen – Tom Overtoom – Mark Zwagerman (71e Jay Siemons) – Kevin Giele – Pieter Mulder (64e Robin Muller van Moppes) – Boyd Bartele.

Dinsdagavond 23 oktober om 20:00 uur speelt Hollandia tegen LSVV in de eerste KO ronde van de districtsbeker west 1.