Hoofdklasse A

9 september 2018 14:00

de heer W. Wiersma

Onbekend

In de tweede wedstrijd van het prille seizoen speelde Hollandia tegen RKZVC, een team uit het kerkdorp met slechts 2000 inwoners, dat de aflopen drie seizoen van de derde klas doorstoomde naar de hoofdklasse.

In de eerste helft werd een aftastende waarbij Hollandia goed stond en compact speelde beide ploegen gaven geen kansen en zo bereikte met een 0-0 stand de rust voor zo’n 500 supporters waaronder 6 uit Hoorn.

Na de thee speelde Hollandia zich verdienstelijk tot de 51e minuut Sjors Storkhorst uit de rebound van een corner verwoestend uit haalde en de stand op 1-0 voor RKZVC. Gesteund door het thuis publiek zette RKZCV Hollandia onder druk. In de 68e minuut werd gaf scheidsrechter Wiersma een strafschop na lichte overtreding op Sjors Storkhorst. Zijn inzet werd door Nick van Santen vakkundig gestopt. Hollandia putte moed uit de gestopte strafschop en ging op jacht naar de gelijkmaker. Het vergat echter om dit compact te doen en gaf daarmee teveel ruimte weg tussen de linies. In de 75e minuut werd de stand op 2-0 gebracht door wederom Sjors Storkhorst met een verwoestende volley en weer uit een corner. Een minuut voor tijd kwam RKZVC op 3-0 via Joey Belterman na balverlies op het middenveld.