Hollandia wint met 4-1 van promovendus Hoogland.

Hoogland (zon)

Hoofdklasse A

2 september 2018 14:00

Onbekend

In de eerste helft was Hollandia na enig aftasten in de openings wedstrijd van het seizoen die de score opende. Sven Deen joeg in de 17e minuut een afgeslagen bal achter doelman Sebastiaan Bruins tegen de touwen. Hollandia bleef loeren op kansen die er kwamen. Maar door goed keeperswerk van Bruins bleef het tot de 39e minuut 1-0, door een verkeerde keuze van de uitstekend spelende Daan Buurman was het Coen Heus die van dichtbij de gelijkmaker achter Nick van Santen schoot. Dat was tevens de ruststand.

In de tweede helft werden de supporters verwend met fraaie treffers van Jorg Ooievaar, zijn aanname en doelpunt was van een hoog gehalte na een prima assist van Boyd Bartele. Tien minuten later was het Boyd Bartele die uiterst secuur de afgeslagen bal in de rechterhoek deponeerde en de stand 3-1 bracht. In de 73e minuut was het weer Jorg Ooievaar die uiterst koel met een bekeken schuiver de stand op 4-1 op het haperende scorebord bracht.

Hollandia dat volgende week naar Sportpark De Greune Weide in Zieuwent afreist om tegen RKZVC dat vandaag met 0-1 van Fortuna Wormerveer won. Het team van Charles van Altena verwacht ondanks de afstand van 191 kilometer na vandaag steun van de supporters uit Hoorn en omstreken