Ron Janzen (penalty)

29 augustus 2020 17:00

de heer van Kommer

Onbekend

In het eigen Julianapark was de formatie van trainer Anand Jagdewsing aanvallend onmachtig tegen een vooral in de eerste helft sterker Flevo Boys en na 120 doelpuntloze minuten nam de hoofdklasser uit Emmeloord de pingels beter.

Hollandia speelde afgelopen week verdienstelijk tegen AFC’34 (winst) en vv Noordwijk (gelijk), maar kon er zaterdag geen vervolg aan geven. Vooral de eerste helft was Hollandia erg onrustig en leed veel balverlies.

De tweede helft had Hollandia wat gevaarlijke momenten, Sven Deen (bal op de lat) en Bart Spil (schot net over) waren dicht bij een treffer. Hollandia bleef daarna overeind door uitstekende reddingen van Joey Wisse, beide ploegen wisten in de reguliere tijd niet tot scoren te komen en werd er verlengd. Ook in de extra tijd werd het doel niet gevonden, hoewel Boyd Stevens zijn prachtige vrije trap tot veler ontzetting op de kruising uiteen zag spatten. Bekomen van een enorme hoosbui werden strafschoppen genomen, Na drie missers van Hollandia bleven de mannen uit Emmeloord rustig en gingen uiteindelijk naar de tweede voorronde voor de KNVB Beker.

Hollandia dat volgende week gaat debuteren in de derde divisie heeft een week de tijd om te herstellen van deze uitschakeling. De tegenstander is UNA uit Veldhoven en de aanvangstijd is 14:30 uur.