1621MB
HOORN NH
tel. 0229-215090

Verslag en foto's: Peter van Lobberegt

Vanmiddag speelde Hollandia tegen naaste concurrent DEM uit Beverwijk. Hollandia mist door blessures enkele spelers die het verschil kunnen maken. Rode lantaarndrager DEM was in het eerste gedeelte van de wedstrijd niet de betere ploeg maar de felste en won daarmee veel duels. Hollandia daarentegen probeerde alles voetballend op te lossen maar leed vaak balverlies. De thee werd bereikt na een periode van twee ploegen die niet wilden verliezen maar ook geen kansen konden creëren.

De tweede helft was koud vijf munten aan de gang toen DEM-spits Timo Wolders voor de bezoekers de score opende, met een bekeken schot verschalkte hij Joey Wiese. Hollandia ging op jacht naar de gelijkmaker, trainer Anand Jagdewsing paste een dubbele wissel toe. Twee spitsen voor twee middenvelders het moest wat meer aanvalskracht geven. Hollandia werd wat gevaarlijker maar meer dan een schot van Bart Spil tegen de buitenkant van de paal kwam het niet. DEM dacht daar anders over, in de 72e minuut was wederom Timo Wolders die de 0-2 op het scorebord bracht en daarmee de wedstrijd op slot gooide en Hollandia dicht bij de gevarenzone bracht. DEM deed door deze overwinning de Rode lantaarn weer over aan Westlandia.

Hollandia: Joey Wiese, Daan Buurman, Milan Vissie, Joost Langedijk (62e Joep Rive), Sem Biezen (62e Sonny Pronk), Sven Deen, Nick Kuin (46e Enes Kar), Amoah Foa Sam (70e Jay van Ooijen), Boyd Stevens, Jesse Wenners en Bart Spil.

Woensdag 6 april moet Hollandia uit naar Hoogland die net als Hollandia de punten hard nodig heeft.