HAREN GN
tel. 050-5268797

Hollandia O21 wint in Groningen van Be Quick 1887 met 0-3 (0-2).

Hollandia heeft goede zaken gedaan door ook Be Quick 1887 over de knie te leggen op sportpark Esserberg.

Het kunstgrasveld kun je discutabel noemen (plat en verouderd) om hier tiki-taka voetbal op te kunnen spelen. Maar na drie minuten lag de bal al in het netje achter de doelman van Be Quick. Na een goede aanval vanaf recht was centrumspits Dirk de Jong het eindstation die van heel dichtbij de 0-1 binnen tikte.

Een betere start konden we ons niet wensen. Be Quick werd het voetballen onmogelijk gemaakt in het eerste gedeelte van de eerste helft. In het tweede gedeelte van de eerste helft wederom een prima aanval waarbij Dirk zelf het initiatief nam door slim weg te lopen bij zijn bewaker. Oog in oog met de keeper faalde de doelgerichte spits niet en legde de bal diagonaal in de verre hoek. 0-2.

Be Quick leek aangeslagen. Maar soms kwamen de gastheren er af en toe gevaarlijk uit in de omschakeling. Een echte kans hebben we niet gezien in de eerste helft. Rust. 0-2.

In de tweede helft had Hollandia het al eerder af moeten maken na een aantal kansen maar op het moeilijk bespeelbare veld moest de bal noodgedwongen door de lucht. Bij een verkeerd ingeschatte terugspeelbal op de centrale verdediger van de tegenstander kwam Seizaar Atroshy vrij voor het doel om de derde binnen te schieten. Een Be Quick speler haalde Seizaar neer en de goed leidende scheidsrechter kon niet anders dan de bal op de stip leggen. Hoogstpersoonlijk ging Seizaar achter de bal staan om de 0-3 binnen te schieten. Het laatste gedeelte van de tweede helft was rommelig, mede door een hoosbui die over het sportpark los ging. Be Quick kreeg twee goede kansen om aansluiting te vinden. Hollandia kon daarentegen in de laatste minuten aan het doelsaldo werken maar door twee opgelegde kansen van dichtbij te missen blies de scheidsrechter de wedstrijd zonder extra minuten bij te tellen, af. Hollandia kan weer drie punten bijschrijven aan het totaal en voert samen met Telstar de ranglijst aan.

Volgende week speelt Hollandia O21 thuis tegen De Dijk 021 om 16:00 uur. Tot dan!